Szukasz pomysłu na ciekawe danie? Zaglądaj regularnie na naszą stronę i sprawdzaj jakie przepisy dla Ciebie przygotowaliśmy

 

 

 

 

 

Papryka faszerowana filetem z kurczaka 

Składniki:

4 czerwone papryki
2 duże filety z kurczaka
5 suszonych pomidorów
1 łyżka oleju
1 cebula
2 ząbki czosnku
200 g żółtego sera
1 szklanka wody
2 łyżki koncentratu pomidorowego
tymianek, papryka słodka, pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Mięso z kurczaka umyć i osuszyć, następnie pokroić w kostkę i przyprawić ziołami. Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na patelni na rozgrzanym oleju.
Następnie dodać filet z kurczaka i smażyć na dużym ogniu 1-2 minuty, tak aby mięso się ścięło z zewnątrz. Dodać posiekane suszone pomidory.
Umyć paprykę, odciąć górną część z szypułką i wydrążyć gniazda nasienne.
Każdą paprykę napełnić przygotowanym farszem, wierzch posypać startym serem i przykryć odciętym wcześniej „kapeluszem”.
Paprykę ułożyć w głębokim naczyniu żaroodpornym. Do naczynia dodać szklankę wody z koncentratem pomidorowym.
Piec w 180 stopniach przez 1 godzinę.

SMACZNEGO!!!